Vladičin han

Ono što je kod ove vrste kamena specifično jeste da ima granitnu strukturu. Kada se lepo obradi, dobija skoro pa visoki sjaj. Lakoća obrade čini ga pogodnim za različite vrste upotrebe u dizajniranju eksterijera i enterijera.

Kamen Vladičin Han poznat je među ljubiteljima ovog prirodnog materijala. Naziv je, kao što se pretpostavlja, dobio po lokaciji gde se eksploatiše. Ono što je kod ove vrste kamena specifično jeste da ima granitnu strukturu. Kada se lepo obradi, dobija skoro pa visoki sjaj. Lakoća obrade čini ga pogodnim za različite vrste upotrebe u dizajniranju eksterijera i enterijera.

Područije na kome se ovaj kamen eksploatiše je poznato po vrlo kvalitetnom kamenu. Zato ne iznenađuje činjenica da se ovaj kamen ubraja u najkvalitetnije koji se mogu naći na područiju naše zemlje. I zbog toga ga mnogi naši sugrađani biraju kada donose odluku o materijalima za uređenje svog doma.

Visok kvalitet ovog kamena čini da bude pogodan za ugradnju kako na unutrašnjim elementima vašeg doma, tako i na spoljašnjim. Može da se pravi u različitim oblicima. Najčešće se traži kamen Vladičin Han u obliku štanglica. Takođe ga možete dobiti u vidu manjih ili većih pločica, ali i kao lomljeni. Oblik kamena određujete u skladu sa njegovom upotrebom. Ako od njega želite da pravite staze sa svoj vrt ili da uredite dvorište, lomljeni može biti vaš izbor. Ukoliko pak želite da obložite unutrašnji zid kamenom ili da ukrasite stub koji vam stoji na sredini sobe, onda su štanglice idealno rešenje.

Specifična maslinasto zelena boja ovog kamena čini da se lako uklapa u bilo koji dizajn. Vrlo je dekorativan, tako da je čest izbor brojnih arhitektonskih studija koji uređuju domove za mnoge svoje klijente. Kamen Vladičin Han preporuka je svih onih koji su ga iskoristili u svom domu. Od njega možete napraviti divne stepenice, fontane, ograde, staze i još mnogo toga.

Kada birate za sebe, birajte mudro, birajte kvalitetno. Ukoliko ste ljubitelji prirodnih materijala u svom domu, onda je kamen Vladičin Han vaš najbolji izbor. Za bilo koji element enterijera ili eksterijera, ovaj kamen garantuje da ćete dobiti unikatni izgled svog doma.