Lomljeni

Lomljeni kamen nastaje cepanjem, lomljenjem i sečenjem stene. Na taj način se dobijaju nepravilni oblici kamena, koji se mogu koristiti u različite svrhe.

Kada birate prirodni kamen za uređenje svog doma, imate širok varijetet mogućnosti na raspolaganju. Kako kada su u pitanju vrste kamena, tako i oblici u kojima dolaze. Jedan od osnovnih oblika prirodnog kamena je lomljeni kamen.

Lomljeni kamen nastaje cepanjem, lomljenjem i sečenjem stene. Na taj način se dobijaju nepravilni oblici kamena, koji se mogu koristiti u različite svrhe. Ugradnjom lomljenog kamena dobijaju se jedinstveni, unikatni mozaici na različitim površinama u vašem domu. Možete ih koristiti za pravljenje staza i trgova, možete njima oblagati terase, zidove, i drugi predmete u svom dvorištu.

Osnovna prednost lomljenog kamena, osim što je veoma dekorativan, jeste i njegova izdržljivost. U principu, ovaj oblik kamena odlikuje izuzetna čvrstina. Zato se češće koristi kod uređenja eksterijera. Njime možete da popločate staze, parkinge, trotoare, delove oko bazena u dvorištu, da napravite prava remek dela prirode.

Najčešći način na koji se lomljeni kamen postavlja jeste direktnom ugradnjom u svež beton. Nakon toga prostori između kamena se fuguju. Tako se dobije vrlo lep izgled i maksimalna čvrstina kamena koji se ugrađuje.

Boja lomljenog kamena može biti vrlo raznovrsna, u zavisnosti od koje vrste kamena se lomljeni kamen pravi. Zbog nepravilnih oblika i nebrušenih ivica, može se postići neverovatan efekat ugradnjom ovog kamena na spoljašnjim, ali i unutrašnjim elementima. Uz posebno osvetljenje možete postići unikatne efekte.

Lomljeni kamen dolazi u više debljina i vrsta. Posavetujte se sa stručnjacima prilikom izbora. U zavisnosti od toga za šta ćete ovaj kamen koristiti, zavisi i koji ćete izabrati. Prirodni kamen je odličan izbor za svaki dom. Čvrst, postojan, kvalitetan, lako se održava, ima veoma veliki dekorativan efekat – šta vam više od toga treba.