Struganički kamen

Struganički kamen je kamen koji je poznat svuda, kako kod nas, tako i u inostranstvu. Naziv je dobio po lokaciji na kojoj se eksploatiše.

Uređenje doma primarni je cilj svakoga od nas. Želimo da se u domu osećamo sigurno, zaštićeno, spokojno. Ali i želimo da bude dizajniran po našem ukusu i da izgleda lepo svima koji ga posete. U poslednjim godinama trend u uređenju domova jeste vraćanje prirodnim materijalima. S tim u vezi, upotreba prirodnog kamena je značajno porasla u poslednje vreme. Zato što kamen simbolizuje i lepotu i čvrstinu i snagu. I sigurno želite da i vaš dom bude upravo takav.

Struganički kamen je kamen koji je poznat svuda, kako kod nas, tako i u inostranstvu. Naziv je dobio po lokaciji na kojoj se eksploatiše. To je malo selo Struganik, u blizini Mionice. Osim po ovom kamenu, selo je poznato i po tome što je to bilo rodno mesto Vojvode Živojina Mišića. Danas je Struganik epicentar eksploatacije struganičkog kamena. Odavde se kamen razvozi svuda gde je potrebno, bez ograničenja i granica. Eksploatacija ovog prirodnog kamena se vrši skoro čitav vek. Još od davnina prepoznata je njegova velika uloga u građevinarstvu. A u savremenoj arhitekturi ovaj kamen postaje važan element u uređenju mnogih domova. Kako u oblasti enterijera, tako i u oblasti eksterijera.

Oblici u kojima ovaj kamen dolazi mogu biti raznovrsni. Može se naći kao lomljeni, kao sečeni, u vidu štanglica, pločica, i slično. Može biti i različite debljine, čak do 10 cm. Tako da u skladu sa upotrebom, birate i oblik i debljinu struganičkog kamena. Treba naglasiti da je u pitanju prirodni kamen izuzetnog kvaliteta, pre svega čvrstine. To znači da je veoma postojan na bilo kojim uslovima. Zato se može koristiti i u uređenju dvorišta, za oblaganje terasa, ograda, za popločavane staza. Otporan je na temperaturne razlike, te stoga može biti pravi izbor prilikom sređivanja bilo kog dvorišta, vrta, terase. Ali i u uređenju enterijera ima svoje prednosti. Njime možete oblagati zidove, stubove, stepenice, sve što vam padne na pamet.

Struganički kamen je izbor svih onih koji vole samo prirodne materijale u svom domu. Onih kojima je kvalitet na prvom mestu. Izbor onih koji shvataju da sada grade i za budućnost, za svoje potomke. Birajte pažljivo, birajte prirodno, birajte struganički kamen. Višestruko će vam se isplatiti, jer ovaj kamen može večno ostati deo vašeg doma. Za sadašnjost i budućnost, za vas i vaša pokoljenja.