Rezani

Rezanje kamena obezbeđuje jedan poseban izgled bilo kom elementu na koji se kamen ugradi. Pločice se ređaju na različite načine i time se postiže pravi efekat slaganja mozaika.

Prirodni kamen za uređenje enterijera i eksterijera možete naći i u verziji rezanog kamena. Kamen se reže posebnim alatima, koji su za tu svrhu namenjeni. Pažljivo rukovanje kamenom i alatom je obavezno. Posebno imajući u vidu da se kamen vrlo lako može slomiti tamo gde ne želimo. Zato je važno da pravi profesionalci barataju ovim procesom.

Rezani prirodni kamen može biti u vidu pločica ili štanglica. I to u zavisnosti od toga za koje potrebe se kamen koristi. Rezanje kamena obezbeđuje jedan poseban izgled bilo kom elementu na koji se kamen ugradi. Pločice se ređaju na različite načine i time se postiže pravi efekat slaganja mozaika. Imajući u vidu da su boje kamena raznovrsne, onda su mogućnosti kombinovanja praktično neograničene.

Bilo koji rezani kamen možete da iskoristite za oblaganje zidova, na primer. Takođe, možete njime obložiti kamine, šankove, terase, ograde, i još mnogo toga. Sve što vam padne na pamet. Rezani kamen jednostavan je za ugradnju, jer se pločice ređaju i ugrađuju najčešće u beton. Na taj način se dodatno dobija na čvrstini. Postoji više standardnih dimenzija u kojima se izrađuje rezani kamen. A posebno, može se nekada seći i prema dimenzijama u skladu sa zahtevima klijenata. Seče se iz blokova prirodnog kamena, i na taj način se maksimalno mogu iskoristiti dostupni resursi. Nekada se može rezati u većim dimenzijama, pa se tada od njega mogu praviti podzidovi ili kuhinjske ploče, recimo.

Rezani kamen odiše modernim i dekorativnim izgledom. Ima raznovrsnu primenu u oblasti enterijera i eksterijera. Veoma je jednostavan za ugradnju, ali i za održavanje. U zavisnosti od dizajna, može biti rustičan ili moderan. Toliko je opcija koje se mogu postići korišćenjem prirodnog rezanog kamena. A ono što svakako treba naglasiti jeste da je veoma čvrst, izdržljiv i da odoleva svim spoljašnjim uticajima. Sve elemente u vašem domaćinstvu možete obložiti ili izraditi od njega. Sa rezanim kamenom možete sve, samo je nebo granica.