Suvi zid

Suvi zid može biti odličan izbor za sređivanje terasa i balkona. Njegova struktura je vrlo neobična, čime se primenom ovog kamena dobija jedan poseban, rustični izgled.

Prilikom dizajniranja stana ili kuće tražite odgovore na mnoga pitanja. Birate materijale za koje mislite da će se najbolje uklopiti u vaš dom. Što vizuelno, što kvalitetom i lepotom kojom odišu. Prirodni kamen je uvek pravi izbor kada donosite odluku o materijalima prilikom uređenja doma. Potpuno prirodan materijal, vrlo raznovrsnih boja i oblika, može da od vašeg doma napravi pravo remek delo, kome se svi dive.

Suvi zid je jedna vrsta prirodnog kamena koja se često danas koristi. Najveću primenu ima u oblaganju spoljašnjih zidova. Zato prilikom uređenja eksterijera, suvi zid je čest izbor mnogih naših prijatelja. Može biti različitih debljina, dužina, ali i boja. Veoma je čvrst, postojan, izdržljiv i zbog toga se primarno koristi u uređenju eksterijera. Može da odoli svim vremenskim uslovima i da snažno stoji decenijama na vašim kućama, ogradama, i drugim spoljašnjim elementima.

Suvi zid može biti odličan izbor za sređivanje terasa i balkona. Njegova struktura je vrlo neobična, čime se primenom ovog kamena dobija jedan poseban, rustični izgled. Ono što je specifičnost kod ovog kamena jeste da se uopšte ne koristi bilo kakvo vezivno sredstvo prilikom njegovog postavljanja. Ugradnja suvog zida se vrši samo postavljanjem kamena jedan na drugi. I zato je važno da ovo prepustite pravim stručnjacima. Jer izazov je poslagati kamenje tako da zid bude čvrst i funkcionalan. A da se opet dobije dekorativni izgled, zbog koga se prvenstveno ovaj kamen i koristi u uređenju domova.

Ovaj prirodni kamen potpuno je nepravilnog oblika. I zato se njegovom primenom mogu dobiti vrlo jedinstveni zidovi, terase, ograde i drugi elementi u vašem domu. Kvalitet, pouzdanost i dekorativni aspekt dovoljni su razlozi da baš suvi zid bude vaš izbor prilikom uređenja. Bez obzira da li ga želite u eksterijeru ili enterijeru, ovaj kamen daje poseban, drugačiji, potpuno prirodan i rustičan izgled svakom objektu. Svejedno da li birate zbog kvaliteta ili izgleda, suvi zid svakako može biti vaš konačan izbor.