Vrste Kamena

U ponudi imamo sve vrste kamena koje se mogu naći u Srbiji. Na vama je da odaberete koji želite za dekoraciju i uređenje vašeg enterijera ili exterijera.
https://www.kamenbrzak.rs/Struganički%20kamen
Struganički kamen može biti lomljeni i sečeni kamen, žute i sive je boje a debljine je od 1 do 10 cm
https://www.kamenbrzak.rs/Struganički%20žuti
Može biti lomljeni i sečeni kamen, žute je boje a debljine je od 1 do 10 cm
https://www.kamenbrzak.rs/Struganički%20plavi
Ovaj kamen može biti lomljeni i sečeni kamen, plave je boje a debljine je od 1 do 10 cm
https://www.kamenbrzak.rs/Struganički%20ravni
Potpuno je ravne površine. To ga čini idealnim za popločavanje staza i pločnika u vašim vrtovima. Može biti različitih debljina.
https://www.kamenbrzak.rs/Baško%20-%20ravnogorski
Bordo boja baškog kamena vrlo je interesantna. Debljina ovog kamena se kreće u rasponu od 1 cm pa do 12 cm.
https://www.kamenbrzak.rs/Bosuta
Bosuta može biti lomljena i sečena, boje je žute i crvene a debljine je od 1 do 6 cm. Upotrebljava se za izradu ograda, staza i oblaganje zidova.
https://www.kamenbrzak.rs/Belo-Zuto-Siva%20Studenica
Veoma su tražene štanglice od ovog kamena. Mogu se koristiti za oblaganje zidova, ali i za izradu fasada
https://www.kamenbrzak.rs/Crno%20-%20Bakarna%20studenica
Pločice od ovog kamena se izrađuju u dimenzijama od 3 cm i 5 cm. U skladu sa tim možete da birate kako i gde ga postavljate.
https://www.kamenbrzak.rs/Crno-braon-siva%20studenica
Najčešće se koristi za oblaganje zidova. I to kako unutrašnjih, tako i spoljašnjih.
https://www.kamenbrzak.rs/Plava%20studenica
Plava studenica je kamen neverovatne boje. Nestvarne nijanse plavkasto sivkastih tonova daju posebnu draž ovom kamenu. Najčešće se traže u vidu štanglica
https://www.kamenbrzak.rs/Tigrasta%20studenica
Ovaj kamen ima više izrazito crnih elemenata po sebi. I zbog toga se stvara doživljaj tigraste boje. Na svetlosti to posebno dolazi do izražaja.
https://www.kamenbrzak.rs/Vladičin%20han
Visok kvalitet ovog kamena čini da bude pogodan za ugradnju kako na unutrašnjim elementima vašeg doma, tako i na spoljašnjim. Može da se pravi u različitim oblicima.
https://www.kamenbrzak.rs/Vujatinac
Vujatinac – lomljeni i sečeni kamen, žuto-braon boje, debljine od 1 do 6 cm. Kamen Vujatinac se uglavnom koristi za oblaganje zidova.
https://www.kamenbrzak.rs/Suvi%20zid
Suvi zid može biti odličan izbor za sređivanje terasa i balkona. Njegova struktura je vrlo neobična, čime se primenom ovog kamena dobija jedan poseban, rustični izgled.
https://www.kamenbrzak.rs/Tigrasti%20bojnik
Tigrasti bojnik je posebna vrsta ovog kamena. U pitanju je kamen sa manjim primesama crne boje, čime se postiže tigrasti efekat. U poslednjih nekoliko godina povećana je eksploatacija ovog kamena.
https://www.kamenbrzak.rs/Jazovnik
Kamen Jazovnik je kamen prirodno bele boje. Potpuno je neutralan, što znači da može da se uklopi bukvalno u svaki dizajn. Obrađuje se tako da se kao finalni proizvod dobije potpuno ravan, gladak prirodni kamen.
https://www.kamenbrzak.rs/Peščar
Kamen peščar je izdržljiv na dosta visoke temperature pa se zbog toga dosta koristi i za oblaganje kamina. Ovaj kamen mođe biti sečeni, lomljeni, gaterisani,štokovani i špicovani. Debljine od 2 cm pa naviše.
https://www.kamenbrzak.rs/Karamela
Ovim prirodnim kamenom možete da oblažete zidove, stubove, terase, kamine, šankove, sve što poželite i zamislite. Širina štanglica karamela prirodnog kamena kreće se od 3cm do 5 cm.
https://www.kamenbrzak.rs/Kamen%20za%20fontane
Kamen za fontane treba da bude čvrst, postojan, da odoleva svim vremenskim uticajima. Kamen za fontane najčešće je nepravilnog oblika, pa je svaka kreacija zapravo unikat.
https://www.kamenbrzak.rs/Siga
Siga je vrlo zanimljiva vrsta dekorativnog kamena. Vrlo je tražena u poslednje vreme u svim vrstama arhitektonskih rešenja. Kada uređujete svoj dom, verujemo da su vam prirodni materijali prioritet.