Baško ravnogorski

Baški kamen je vrlo specifična vrsta kamena. Prepoznatljiv je među svim sličnim kamenim materijalima. Najpre zbog svoje posebne bordo boje.

Baški kamen je vrlo specifična vrsta kamena. Prepoznatljiv je među svim sličnim kamenim materijalima. Najpre zbog svoje posebne boje. Bordo boja baškog kamena vrlo je interesantna, i lako se može uklapati u svaki oblik enterijera i eksterijera. Naravno, kao i svaki kamen, može da se nađe u dve varijante – lomljeni i sečeni. U zavisnosti od potreba ili vaših želja, možete birati jedan ili drugi.

Debljina ovog kamena se kreće u rasponu od 1 cm pa do 12 cm. Tako da ga možete potpuno prilagoditi potrebama vašeg enterijera ili eksterijera.

Posebnu primenu ovaj kamen nalazi u oblaganju ograda. Imajući u vidu da je reč o vrlo otpornoj vrsti kamena, može da odoli svim vremenskim prilikama i neprilikama. Zato ga često biraju za ograde, ali i oblaganje spoljašnjih zidova.

Naravno, baški kamen se može koristiti i u uređenju enterijera. Oblaganje zidova ovim kamenom može dati posebnost svakom domu. Njegova specifična boja daje neku toplinu i posebnu draž bilo kojoj kući ili stanu.

Ravnogorski kamen se eksploatiše na Ravnoj gori. Otuda i samo njegovo ime. Posebnost u reljefu na Ravnoj gori daje i ovom kamenu neku posebnost u izgledu. Nijanse u kojima ovaj kamen dolazi mogu biti raznovrsne, tako da može da se uklopi praktično bilo gde. Može da se lako obrađuje, što ga čini pogodnim za brojne elemente enterijera i eksterijera.

Njegova crvenkasto bordo boja čini da bude prepoznatljiv u svakom ambijentu. Njime se mogu oblagati podovi, zidovi, skoro sve što poželite. Bez obzira da li birate štanglice ili lomljeni kamen, mi vam preporučujemo upravo ravnogorski. Čak i fasade mogu jako lepo izgledati kada se ovaj kamen iskoristi.
Kvalitet ravnogorskog kamena nadaleko je poznat. Može se naći i u vašem domu. Birajte najbolje za sebe. Primenom ravnogorskog kamena u uređenju stana ili kuće birate prirodu. Birate kvalitet, snagu i izdržljivost, nešto što će trajati decenijama.