Crno - Braon - Siva Studenica

U pitanju je kamen neverovatnih odlika. Veoma je čvrst i postojan. Nijedna vremenska prilika ili neprilika mu praktično ne može ništa. Otporan je na sve spoljašnje uticaje.

Studenica je kamen koji vodi poreklo iz okoline Kraljeva. Sam manastir Studenica je delimično izrađen od ovog kamena. Smatra se da je po manastiru i dobio ime. U pitanju je kamen neverovatnih odlika. Veoma je čvrst i postojan. Nijedna vremenska prilika ili neprilika mu praktično ne može ništa. Otporan je na sve spoljašnje uticaje. I zbog toga često se koristi kao važan materijal u uređenju eksterijera.
Kao i bilo koji drugi kamen, može da se javi u više oblika. Najčešće se može naći kao lomljeni i u vidu štanglica. Od konkretne upotrebe zavisi i koji ćete kamen izabrati.

Crna studenica se najčešće traži u vidu štanglica. Dimenzije mogu biti zaista različite. To znači da je možete jednostavno uklopiti u bilo koji deo vašeg enterijera ili eksterijera. Najčešće se koristi za oblaganje zidova. I to kako unutrašnjih, tako i spoljašnjih, kada izrađujete recimo fasade. Ograde i stubovi mogu jako lepo izgledati ukoliko ih obložite crnom studenicom.

Braon studenica se često traži u vidu sečenog kamena. U pitanju je zapravo tamno siva boja sa primesama braon elemenata. Poseban sjaj koji ovaj kamen ima čini ga vrlo specifičnim. Koristi se kako za unutrašnje dekoracije, tako i za spoljašnje elemente. Možete ga iskoristiti za bilo šta. Otporan je i izdržljiv, a vrlo dekorativan. Zato ne postoje granice kombinovanju dizajna sa braon studenicom.

Siva studenica vrlo lepo i dekorativno izgleda na spoljašnjim elementima vašeg doma. Posebno kada su u pitanju ograde, stubovi, fasade, ali i elementi u vašem vrtu ili dvorištu. S obzirom da u sebi sadrži značajne primese kvarca, na prirodnom svetlu jako lepo izgleda. Svetlucanje uz presijavanje na suncu daje jednu posebnu notu elegancije vašem domu, ukoliko baš ovaj kamen izaberete. Možete ga koristiti u različite svrhe, kako za unutrašnjost, tako i za spoljašnjost vašeg doma.

Bilo koju studenicu da izaberete, budite sigurni da nećete pogrešiti. Svaki deo vašeg doma dobiće potpuno novi izgled ukoliko u njega unesete upravo ovaj prirodni kamen.