Belo žuto siva studenica

Boje kamena studenica čine ga vrlo primenljivim u uređenju enterijera. Kombinacijama kamena studenica ulepšajte svoj dom. Učinite da svi ostanu bez daha.

Studenica ili studenički kamen je posebna vrsta prirodnog kamena. Često mnogi ističu da je u pitanju jedna od najlepših vrsta prirodnog kamena. Širok spektar boja u kojima se ovaj kamen naći čini ga interesantnim za mnoge koji žele dašak prirode u svom domu.

Studenica kamen je naziv dobio po svom poreklu. Glavno područije eksploatacije ovog kamena je okolina Kraljeva, u blizini manastira Studenica. O tome koliko je čvrst i izdržljiv govori činjenica da je korišćen i u izgradnji manastira Studenica. Danas se koristi kako u eksterijeru, tako i u enterijeru.

Veoma su tražene štanglice od ovog kamena. Mogu se koristiti za oblaganje zidova, ali i za izradu fasada. Nijanse ovog kamena mogu biti beličasta, belo-žuta, siva, pa čak i crna. I ova raznovrsnost u bojama ga čini primenljivim praktično svuda. Zato možete napraviti veliki broj kombinacija i unikatan dizajn u svom domu. Bez obzira da li birate lomljenu ili sečenu, studenica se jednostavno uklapa bilo gde. Na bilo koji zid, bilo koji stub, bilo koje stepenište.

Debljina kamena studenica može da varira u rasponu od 1 cm pa sve do 6 cm. U zavisnosti od upotrebe možete da izaberete i različitu debljinu kamena. Pravi stručnjaci koji rade sa kamenom vas oko svega mogu posavetovati.

Boje kamena studenica čine ga vrlo primenljivim u uređenju enterijera. Kombinacijama kamena studenica ulepšajte svoj dom. Učinite da svi ostanu bez daha. Kvalitet i cena su na vašoj strani, ukoliko se odlučite baš za kamen studenica. Varijacija je bezbroj, samo od vas zavisi da li ćete svoj dom urediti tako da studenica bude baš vaš izbor. Dekorativni kamen posebnog porekla čeka na vas. Izaberite ono što će vaš dom učiniti toplijim, lepšim, učiniti pravim domom.