Kamen za fontane

Kamen za fontane treba da bude čvrst, postojan, da odoleva svim vremenskim uticajima. S obzirom da će fontana u najvećem broju dana tokom godina biti u funkciji, potrebno je da kamen bude otporan na uticaje vode pre svega.

Kada sređujete vrt ili dvorište, sigurno imate u glavi neku viziju toga kako želite da izgleda. Zamislite neku sliku i nastojite da što približnije tome napravite svoju malu oazu. Prilikom izbora materijala, trebalo bi da prioritet uvek budu prirodni materijali. Prirodni kamen odlično je rešenje za uređenje bilo kog tipa dvorišta, vrta ili terasa. Jer se jednostavno uklapa u već postojeći dizajn dvorišta i ne može da naruši prirodan izgled i lepotu bilo koje bašte.

Ukoliko želite da napravite i fontanu u dvorištu, to može biti odlično rešenje. U letnjim danima dobijate pravo osveženje žuborenjem vode. A lepota fontane može da doprinese dekorativnosti i unikatnosti vašeg dvorišta. Kada birate kamen za fontane, važno je da dobro proučite odlike svake vrste kamena.

Kamen za fontane treba da bude čvrst, postojan, da odoleva svim vremenskim uticajima. S obzirom da će fontana u najvećem broju dana tokom godina biti u funkciji, potrebno je da kamen bude otporan na uticaje vode pre svega. Kada jednom napravite fontanu, ideja je da traje večno. I zato je važno da bude i lepa, dekorativna, ali i postojana. Izgradnja fontane nije jednostavan, ni lak posao. Ali kada ga prepustite profesionalcima, videćete da može da bude odlično. Kamen za fontane najčešće je nepravilnog oblika, pa je svaka kreacija zapravo unikat. Bigar ili siga su danas čest izbor kada je reč o kamenu za fontane.

Kod fontane je specifično to što ne možete samo da naređate kamenje. Potrebno je da se deo izbetonira, da se uradi hidroizolacija, da se kamen naslaže na pravi način. Obezbediti dovod vode, ali i odvod. Napraviti kreaciju koja će biti i lepa i funkcionalna. Ali kada jednom napravite fontanu, verujemo da ćete joj se uvek diviti. I vi i svi ostali koji kod vas dođu. Napravite prava mala remek dela u svom dvorištu ili vrtu. Napravite fontanu od koje zastaje dah. I neka prirodni kamen bude vaš pravi izbor. Jer priroda nam je dala sve, naše je samo da to maksimalno iskoristimo i da poštujemo prirodu kao ona nas.