Siga

Najveću primenu ima kao idejno rešenje za brojne vrste podova. Njegova šupljikava sturktura vrlo je specifična. Tako da se upotrebom ovog kamena obezbeđuje jedinstveni utisak. Staze, stepenište ili ograde mogu jako lepo da izgledaju ukoliko se oblože Siga kamenom.

U današnje vreme svetski trendovi jako brzo putuju do svih delova sveta. Poslednjih godina sve više ljudi se odlučuje za primenu prirodnih materijala u uređenju domova. Prirodni kamen je zabeležio veliki rast potražnje. I mi smo srećni što je Srbija pravi mali rudnik kada je u pitanju prirodni kamen. Različite vrste prirodnog kamena mogu se naći širom Srbije. A poslednjih godina sve veću popularnost dobija i prirodni kamen Siga.

Siga je vrlo zanimljiva vrsta dekorativnog kamena. Vrlo je tražena u poslednje vreme u svim vrstama arhitektonskih rešenja. Kada uređujete svoj dom, verujemo da su vam prirodni materijali prioritet. Ali želite i da bude lepo, dekorativno, oku ugodno. Zato Siga može da bude vaš izbor. Najveću primenu ima kao idejno rešenje za brojne vrste podova. Njegova šupljikava sturktura vrlo je specifična. Tako da se upotrebom ovog kamena obezbeđuje jedinstveni utisak. Staze, stepenište ili ograde mogu jako lepo da izgledaju ukoliko se oblože Siga kamenom. Može da se lepi malterom, betonom, a voda mu praktično ne može ništa. Zato je čest izbor prilikom izrade fontana, ili za popločavanje staza oko bazena.

Imajući u vidu da je dobar zvučni izolator, ovaj kamen se često koristi i za spoljašnje oblaganje zidova. Nekada su ovaj kamen koristili za zidanje kuća. To govori u prilog tome koliko je čvrst, postojan, izdržljiv. Danas se više koristi u dekorativne svrhe, za uređenje eksterijera različitih tipova. Najčešći oblik u kome se javlja jeste kao rezani kamen. I zato jako lako i jednostavno može da se uklapa. I ravne je površine, što ga čini lakim i za održavanje.

Sve što poželite možete da obložite kamenom Siga. Zidove, stepenice, terase, ograde, staze u vrtovima, fontane i još mnogo toga. Ogromne mogućnosti kombinovanja i odličan kvalitet ovaj kamen preporučuju kao odličan prirodni materijal za vaš dom. Izborom ovog kamena spajate tradicionalno i savremeno, spajate dekorativno i izdržljivo, spajate prirodu i vaš svet.