Jazovnik

Kamen Jazovnik je kamen prirodno bele boje. Potpuno je neutralan, što znači da može da se uklopi bukvalno u svaki dizajn. Obrađuje se tako da se kao finalni proizvod dobije potpuno ravan, gladak prirodni kamen.

Kada uređujete svoj dom, želite da bude poseban i da mu date prepoznatljivu notu, nešto što će svakoga podsećati na vas. Mnogo raznovrsnih i raznobojnih elemenata može da dovede do nastanka disbalansa u enterijeru ili eksterijeru. Zato je nekada izbor prirodnih materijala neutralnijeg izgleda pun pogodak.

Kamen Jazovnik je kamen prirodno bele boje. Potpuno je neutralan, što znači da može da se uklopi bukvalno u svaki dizajn. Obrađuje se tako da se kao finalni proizvod dobije potpuno ravan, gladak prirodni kamen. Zato se često koristi prilikom uređenja eksterijera. Staze za vrtove i dvorišta mogu biti vrlo lepe i dekorativne, kada se naprave od ovog kamena. Ukoliko imate ravnu stazu u dvorištu, možete da je popločate ovim kamenom. Videćete da ćete dobiti neverovatan efekat. Ovaj kamen može da osveži izgled svakog dvorišta, vrta, terase.

Jazovnik može da se izrađuje u više debljina. Po pravilu, deblji komadi se koriste za popločavanje dvorišta. Tanji komadi mogu da se koriste za izradu fasada. Ovaj prirodni kamen veoma je pogodan za rad i za obrađivanje. A kada se jednom ugradi vrlo je postojan i čvrst. To znači da ga možete imati godinama i decenijama u dvorištu. Otporan je na vremenske prilike, na bilo koja druga dešavanja koja na njega mogu uticati. To znači da je vrlo dugovečan, izdržljiv, postojan.

Najčešće se kamen Jazovnik ugrađuje korišćenjem lepka za keramiku. Ali ga možete lepiti i na beton, dobićete odlične efekte. Jedina mana da tako kažemo jeste njegova čisto bela boja. Pa ukoliko se kamen postavlja napolju, izložen vremenskim prilikama, može se zaprljati. Ali s druge strane, veoma je jednostavan za održavanje i čišćenje. Tako da sa ovim kamenom ne možete pogrešiti.

Pažljivo birajte kada donosite odluku u uređenju vašeg doma. Neke odluke pratiće vas godinama, decenijama. Neka izbor kamena Jazovnik bude jedna od njih. To će biti odluka za koju ćete biti zahvalni što vas prati mnogo godina. Jer ovo je kamen koji jednom postavljen ostaje zauvek.