Bunja

Dobija se cepanjem prirodnog kamena. Na taj način se postiže vrlo rustični izgled samog kamena, i ne podleže nikakvoj daljoj preradi i obradi.

Bunja je posebna vrsta kamena, koja se u poslednje vreme sve više koristi. Vraćamo se prirodi, korenima, rustičnijem izgledu. Zato je Bunja vrlo tražena. Dobija se cepanjem prirodnog kamena. Na taj način se postiže vrlo rustični izgled samog kamena, i ne podleže nikakvoj daljoj preradi i obradi. I sam naziv kamena potiče od načina obrade. Cepanjem se dobija kamen koji ima bunjanu stranu, koja je neravna, nepravilna. I zato je poseban i drugačiji od ostalih, zato se uvek traži kamen više. Ugradnjom Bunja kamena možete da osvežite svoj dom, svoje dvorište, svoj životni prostor.

Najčešće se Bunja koristi kod oblaganja zidova. I to oblaganja zidova kako u enterijeru, tako i u eksterijeru. Zato što je u pitanju vrlo otporan, postojan kamen i može da odoleva brojnim spoljašnjim uticajima. Sama Bunja se može praviti o bilo kog prirodnog kamena. Poseban izgled daje joj poseban način obrade. I zato spektar boja u kojima se Bunja može naći praktično je neograničen.
Ovaj kamen ima široku primenu u građevinarstvu i arhitekturi. Jednostavan je za ugradnju, a i vrlo lako se može popraviti ukoliko se nešto nepredviđeno dogodi. Od Bunja kamena izradite zidove, ograde, stubove, žardinjere, fasade, i još mnogo toga. Birajte boju u skladu sa svojim afinitetima.

Kombinovanjem više boja Bunja kamena možete da dobijete svojevrstan mozaik u svom domu. Ili birajte neutralne tonove, koji se nenametljivo mogu uklopiti u bilo koji dizajn.

Načini slaganja Bunja kamena mogu biti različiti. Zato od toga zavisi finalni izgled predmeta koji se ovim kamenom oblaže. Mogućnosti kombinovanja i izgradnje sa ovim kamenom ogromne su. Zato se prepustite maštarijama. Smislite šta god poželite, Bunja će se sigurno uklopiti u sve vaše želje. Napravite dom iz snova kombinovanjem Bunja prirodnog kamena.