Karamela

Karamela je naziv za jednu posebnu vrstu dekorativnog kamena. U pitanju je kamen zlatno žute boje, po kojoj je i dobio naziv karamela. Kamen ima i sivkaste premise, tako da na svetlu izgleda kao da se zlato presijava.

Prirodni kamen jedan je od najtraženijih materijala u arhitekturi u poslednje vreme. U XXI veku svi se nekako vraćamo korenima, a u građevinarstvu vraćamo se prirodnim materijalima. Zato prirodni kamen danas ima veliku upotrebu u uređenju mnogih domova.

Karamela je naziv za jednu posebnu vrstu dekorativnog kamena. U pitanju je kamen zlatno žute boje, po kojoj je i dobio naziv karamela. Kamen ima i sivkaste premise, tako da na svetlu izgleda kao da se zlato presijava. Neverovatan, neponovljiv efekat. Jako se lepo kombinuje uz drvo i staklo, ali i ostale pre svega prirodne materijale. Čak i sa drugim vrstama kamena može da bude veoma zanimljiva kombinacija.

Najčešće se izrađuje u vidu štanglica. Na taj način se postiže efekat elegancije i vrlo dekorativni izgled svakog dela vašeg doma. Štanglice se mogu uklapati na različite načine, čime se stvaraju različiti efekti na zidovima ili drugim elementima. Posebne nijanse zlatno-žućkaste boje i prelivanja na svetlsti daju jedan vrlo zanimljiv izgled i prosto osvetle svaku sobu u kojoj se ovaj kamen nalazi.

Ovim prirodnim kamenom možete da oblažete zidove, stubove, terase, kamine, šankove, sve što poželite i zamislite. Širina štanglica karamela prirodnog kamena kreće se od 3cm do 5 cm. To znači da mogu da se iskoriste i za neke manje površine i da se jednostavno uklope na bilo koji element enterijera ili eksterijera. Sama boja karamela kamena je tako topla, prirodna, nenametljiva, da će od svake kuće ili stana napraviti topli dom.

Prirodni kamen pravi je izbor kada tražite kvalitet, čvrstinu, pouzdanost, ali i dekorativni efekat. Karamela prirodni kamen je poslednjih godina postao tražen na tržištu. I to ne bez razloga. Zato ćete ubuduće videti sve više domova koje ovaj divni prirodni kamen krasi. Budite i vi hrabri. Donesite odluku za svoj dom. Birajte karamela prirodni kamen i uživajte u udobnosti i lepoti svog doma.