Plava studenica

Plava studenica je kamen neverovatne boje. Nestvarne nijanse plavkasto sivkastih tonova daju posebnu draž ovom kamenu. Najčešće se traže u vidu štanglica

Studenički kamen nadaleko je poznat. Mnogi ljudi iz inostranstva dolaze upravo u Srbiju, da bi ovaj prirodni kamen iskoristili za uređenje svog doma. Njegovo osnovno nalazište jeste u blizini Kraljeva. A o njegovoj snazi i čvrstini govori i činjenica da su ga jednim delom koristili za izgradnju manastira Studenica.

Plava studenica je kamen neverovatne boje. Nestvarne nijanse plavkasto sivkastih tonova daju posebnu draž ovom kamenu. Najčešće se traže u vidu štanglica. Jer na taj način dobijaju posebno na lepoti. Njih možete koristiti za uređenje bilo kog dela vašeg doma. Ukoliko želite da ulepšate svoj enterijer, možete ga koristiti za oblaganje jednog unutrašnjeg zida. Ili nekoliko zidova. Možete da obložite stub ili deo zida koji ide uz stepenište. Šta god da odlučite, verujte da će vaš dom izgledati nestvarno.

S obzirom da je reč o vrlo čvrstom, izdržljivom prirodnom kamenu, možete ga koristiti i u spoljašnjem delu vašeg doma. Ukoliko želite da napravite prelepe staze u svom vrtu. Ako hoćete da uradite fasadu ili da obložite deo ograde, ovaj kamen može biti idealno rešenje. Boja kojom ovaj kamen odiše daje jednu posebnu notu elegancije svakom domu. Postavljanje i ugradnja plave studenice je krajnje jednostavna. A održavanje je još jednostavnije. Zato je često izbor svih onih koji žele da uživaju u lepoti i komforu svoga doma.

Danas se ovaj kamen može naći u nekim manjim količinama. Zbog velike eksploatacije, može se na tržištu javiti nestašica ovog kamena. To doprinosi njegovoj posebnosti i unikatnosti, jer možete biti jedan od retkih koji može uživati u lepoti ovog dara prirode. Zato na vreme planirajte, rezervišite svoje primerke plave studenice. Jer ona može dati vašem domu ono nešto po čemu će ga svi pamtiti. Verujte nam na reč.